Sunday, 7 October 2018

Giveaway Planner by shfyqhazhr.com


Assalamualaikum, hari ana ada join giveaway sorang akak ni. Maklumlah, ni baru first time join giveaway. So, ana just nak rasa macam mana hahahahah.... Ok tak lawak sebenarnya. Ana nak ajak korang semua join giveaway ni.



Ni, serba sedikit biodata akak ni...

Nurul Shafyqah Azry Binti Azahar, 96's babies, 23rd Dec, a proud Kedahan. Gemok.

Blog about my life, my food, person i love, drama & film, lyric and also do review.

For inquiry, review and advertising , email to shfyqhazhr@gmail.com

.............................................................................

Wednesday, 3 October 2018

I PHONE'S HISTORY

Hye evryone, last week I found this information on youtube. But I forgot what the name of this video is. Look at it. Very impressive, it's about improvement of i phone.



   
 
 

 

 

 

 

Comment below if you have one of those i phone or i phone you have dreamed for...
Wait for the next update! Bye...

Cuti sempena PT3...

3 Oktober 2018

Assalamualaikum!

Semua sihat ke hari ni? Hahahaha...
Hari ni ana cuti, sebab form 3 periksa. So rasa free sikit untuk tulis blog nih. Ana kalau cuti bukan duduk lepak kat rumah, tapi hari ni ana buat kerja-kerja rumah. Tak lah banyak sangat buat. Bukan homework tau... kalau homework, memang berbukit dah nak jadi gunung dah. So lepas dah buat kerja-kerja rumah ni, layan ig jap. aduhhh... sikit-sikit layan ig. memang takleh nak berpisah betul dengan app nih.

Lepas tuh, ana buat homework. Sambil-sambil tuh jengok2 la sikit adik yang tengah main tu. Tiba-tiba timbul rasa macam nak pergi kat meja adik. saje nak ambil gambar kat meja dia. Sebab dia ni jenis yang minat baca komik. kakak dia pulak jenis yang minat tengok banyak-banyak buku. Adoi rasa cemburu pulak sebab dia asyik dapat buku dari abah je. Abah kata " haih... selagi dia minat membaca, teruskan jelah". Ana pun rasa macam, ahh takpelah asalkan ana punya buku lagi banyak dari adik ana...hehehe. Ni buku dia.


Bukan apa, cuma takut nanti dia mintak kat abah nak beli buku Harry Potter yang tebal tu. Mahal tau, tak tahu dia suka baca novel ke tak? Nanti beli tak baca membazir je... Sekarang dah ada 2 buku nih. Tu pun tak baca lagi.





Haih.. banyak betul buku dia nih. Lepastu sambung pulak homework. Buat, buat, buat sampai adik-adik balik. Kitorang berdua tak buat apa-apa sangat hari ni. Bosan sikit lah. Sebenarnya esok hari jadi ibu. So, abah balik bawak kek, sedap.... Dalam peti ais ada lagi 2 butir kek tuh... tak habis lagi. Kek tu masa hari jadi abah dan adik ana. Diorang tak makan sangatlah, orang kat rumah kan sikit.
4 Oktober 2018
Hai, Assalamualaikum.Hari ni ana bangun awal sikit sebab nak buat kerja-kerja rumah takut tak sempat sebab esok dah nak sekolah. Bangun pagi je, siap-siap . Pergi tolong ibu kat dapur sediakan breakfast untuk diorang. I mean ana punya adik-adik. Lepas diorang dah pergi sekolah tu. Bermulalah misi pada hari ini.First, angkat baju yang dah kering bawak naik atas. Lepastu kemas bilik tidur diorang semua nih... Basuh pinggan, terak pinggan, kemas meja. Naik atas, Lipat baju dari pukul 9 sampai pukul 11. Banyak sangat. Sebenarnya, nak buat kerja rumah tapi teragak-agak nak buat ke tak? Sebab malas campur risau nanti tak siap.Sesiapa boleh bagi tips rajin belajar. hehehe..

Sambil-sambil lipat baju 2 jam nih. Dengar la lagu sikit... heheheh
Klah... nak sambung makan kek!


Wait for the next update! Bye...Thanks





Monday, 1 October 2018

The target that I have achieved...

Assalamualaikum w.b.t ,

Lagi 2 minggu je nak periksa penggal ke 2. Tak tahu la kenapa dengan ana bila periksa je, asyik rasa 'relax' je lepas ambil ujian UPSR dulu... Tak rasa takut atau busy untuk study pun. So, hari ana sebenarnya ana nak cerita tentang target yang ana dah dapat capai tahun ni. Yeayyy!!!

Antaranya, ana dapat pangkat lans koperal kadet remaja sekolah, top 5 pulak tuh. Ana tak percaya yang ana boleh dapat pangkat nih. Ana memang masuk KKP [ kursus kenaikan pangkat ] tujuan untuk rasa pengalaman dan target dapat gagal je, lepas tuh dapat sijil tambah markah koku. Teruk tak ana? hehehe. Ana jenis yang aktif la jugak krs nih. Tapi kalau bab pangkat jangan tanya, memang malas gila naikkan pangkat. Nak tau sebab apa ana target gagal, sebab ada banyak lagi yang ana tak habiskan antaranya wajibat...

So, yang kedua. Ana target nak guna i phone. Ana gila tak sangka, ayah ana bagi macam tu je. Ana bila dapat tu feeling terlebih dalam hati. Tapi 'reaction' muka kat luar tu macam biasa je. ana baru je dapat 29 september nih. Masa tu ana tak perasan lagi yang i phone tu target yang  ana nak capai tahun nih. Bila duduk kat meja belajar baru teringat tu salah satu target ana tahun ni. Serious gembira gila. Sampai sekarang pun tk boleh move on.

Hmmm... tu je la kot ana rasa. daripada 18 target 2018 tahun ni. Ana dapat 2 je buat masa sekarang. alhamdulillah. Ok lah, tunggu new post daripada ana nanti  byeee...