Monday, 1 October 2018

The target that I have achieved...

Assalamualaikum w.b.t ,

Lagi 2 minggu je nak periksa penggal ke 2. Tak tahu la kenapa dengan ana bila periksa je, asyik rasa 'relax' je lepas ambil ujian UPSR dulu... Tak rasa takut atau busy untuk study pun. So, hari ana sebenarnya ana nak cerita tentang target yang ana dah dapat capai tahun ni. Yeayyy!!!

Antaranya, ana dapat pangkat lans koperal kadet remaja sekolah, top 5 pulak tuh. Ana tak percaya yang ana boleh dapat pangkat nih. Ana memang masuk KKP [ kursus kenaikan pangkat ] tujuan untuk rasa pengalaman dan target dapat gagal je, lepas tuh dapat sijil tambah markah koku. Teruk tak ana? hehehe. Ana jenis yang aktif la jugak krs nih. Tapi kalau bab pangkat jangan tanya, memang malas gila naikkan pangkat. Nak tau sebab apa ana target gagal, sebab ada banyak lagi yang ana tak habiskan antaranya wajibat...

So, yang kedua. Ana target nak guna i phone. Ana gila tak sangka, ayah ana bagi macam tu je. Ana bila dapat tu feeling terlebih dalam hati. Tapi 'reaction' muka kat luar tu macam biasa je. ana baru je dapat 29 september nih. Masa tu ana tak perasan lagi yang i phone tu target yang  ana nak capai tahun nih. Bila duduk kat meja belajar baru teringat tu salah satu target ana tahun ni. Serious gembira gila. Sampai sekarang pun tk boleh move on.

Hmmm... tu je la kot ana rasa. daripada 18 target 2018 tahun ni. Ana dapat 2 je buat masa sekarang. alhamdulillah. Ok lah, tunggu new post daripada ana nanti  byeee...

3 comments: