Wednesday, 26 September 2018

Cerita 'Pemimpin Deskmate'

Assalamualaikum,

Kawan ana ada minta ana cerita tentang kawan se'deskmate' dia, iaitu  Zakirah dan Humairaq. Yang mintak tu Humairaq la. So, ana ada bagi nama untuk deskmate kitorang ni 'Pemimpin Deskmate'. Nak tau sebab apa?

Sebab deskmate kitorang semua yang berjawatan. LOL. Ana ahli 2K ( Keselamatan dan Kebajikan ), Si Zakirah tu penolong kelas, dan Si Humairaq tu pengawas. That's why we call it 'Pemimpin Deskmate'. Kalau cerita kat sekolah ni memang benda yang sangat bersejarah bagi kitorang. So, cerita dia macam ni...

Zakirah dan Humairaq tu, mak diorang memang rapat. Macam tak boleh percaya diorang asyik sekelas  je, dari darjah 6 kot? Lepas tu, diorang pergi luar negara sama-sama sebab mak diorang punya kerja. Diorang ni memang rapat. Keluar rehat sama-sama, kumpulan sama-sama. Kebanyakannya sama-sama lah...

Jadi, ana sebagai orang yang duduk semeja dengan diorang ni, rasa macam tersindir la mula-mula. Tapi diorang peramah dengan ana. ( kembang hidung jap ). Ana sebenarnya kalau tak kenal sangat orang-orang ni, ana jadi diam and automatic akan jadi blur. Hehe. Tapi makin lama, kitorang jadi sangatlah rapat. I think?. Kalau bosan asyik main game sama-sama, main 'dare or truth'. Sangatlah seronok bila main dengan diorang nih...

Meja kat kelas kitorang bertiga-tiga. So, ana duduk tepi, Humairaq duduk tengah dan Zakirah duduk tepi Humairaq. Bila berlajar, kadang-kadang la. Ana terasa kena palau jap. Tapi terasa lah dalam hati ni... Alone. Tapi diorang dua tak selalu pun macam tu. Sebab bila tiba-tiba rasa alone tu diorang terus sapa ana. So ana be like... happy je lah sebab dengan sapa diorang dah ubat hati ana!

So, nothing hurt me, because of you...😄💘



Thanks to both of you! Uhibbukifillah.
Ni diorang punya ig :fiza_humai and zakiwaki_ 


Oppsss... tiba-tiba pulak  promote diorang punya ig hahahah....

[ Benda biasa berlaku kepada remaja-remaja yang ada BFF tukan? So my story is normal... Ana pun tak kisah. Tapi tertimbul perasaan cemburu pulak...hehehe ]





Btw ana bermaksud saya dalam bahasa arab tau. You all know right? Ana sekolah agama, so kitorang guna ni kat sekolah.

Oklah, thanks kepada sesiapa yang baca cerita deskmate ana nih. Wait for the next update guys, Bye!!!

7 comments:

  1. It is a norm lah kan kalau berkawan 3 orang ni.. Tapi, nasib baik dorang pandai counter back dengan layan kita jugak.. Hihi, ,apapun. Hope u will always happy :)

    ReplyDelete
  2. Baca entri awk teringat zaman skola dulu. sgt seronok. normal tu kalo bilangan dlm persahabatan tu nombor ganjil. mesti sorg tu akan rasa tersisih. kita dulu penah gitu tapi cpt2 buang jauh perasaan tu. sebab tak seronok berkawan bila timbul perasaan tu kan. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Saya masa sekolah tak ramai berkawan. banyak berdiam. time break just duduk di kerusi rehat je bersama gula2, sebab tak makan di kantin. lagipun sebelum ke sekolha dah sarapan. balik sekolah terus balik rumah. samapai sekarang tak ramai kawan. suka bersendirian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *^o^* hahhaah kalau budak perempuan ni, jenis yang nak kawan. tak boleh tak de kawan.ok je kalau abang selesa dengan cara abang macam tu. asalkan abang ok.^,^

      Delete