Wednesday, 26 September 2018

Cerita 'Pemimpin Deskmate'

Assalamualaikum,

Kawan ana ada minta ana cerita tentang kawan se'deskmate' dia, iaitu  Zakirah dan Humairaq. Yang mintak tu Humairaq la. So, ana ada bagi nama untuk deskmate kitorang ni 'Pemimpin Deskmate'. Nak tau sebab apa?

Sebab deskmate kitorang semua yang berjawatan. LOL. Ana ahli 2K ( Keselamatan dan Kebajikan ), Si Zakirah tu penolong kelas, dan Si Humairaq tu pengawas. That's why we call it 'Pemimpin Deskmate'. Kalau cerita kat sekolah ni memang benda yang sangat bersejarah bagi kitorang. So, cerita dia macam ni...

Zakirah dan Humairaq tu, mak diorang memang rapat. Macam tak boleh percaya diorang asyik sekelas  je, dari darjah 6 kot? Lepas tu, diorang pergi luar negara sama-sama sebab mak diorang punya kerja. Diorang ni memang rapat. Keluar rehat sama-sama, kumpulan sama-sama. Kebanyakannya sama-sama lah...

Jadi, ana sebagai orang yang duduk semeja dengan diorang ni, rasa macam tersindir la mula-mula. Tapi diorang peramah dengan ana. ( kembang hidung jap ). Ana sebenarnya kalau tak kenal sangat orang-orang ni, ana jadi diam and automatic akan jadi blur. Hehe. Tapi makin lama, kitorang jadi sangatlah rapat. I think?. Kalau bosan asyik main game sama-sama, main 'dare or truth'. Sangatlah seronok bila main dengan diorang nih...

Meja kat kelas kitorang bertiga-tiga. So, ana duduk tepi, Humairaq duduk tengah dan Zakirah duduk tepi Humairaq. Bila berlajar, kadang-kadang la. Ana terasa kena palau jap. Tapi terasa lah dalam hati ni... Alone. Tapi diorang dua tak selalu pun macam tu. Sebab bila tiba-tiba rasa alone tu diorang terus sapa ana. So ana be like... happy je lah sebab dengan sapa diorang dah ubat hati ana!

So, nothing hurt me, because of you...😄💘



Thanks to both of you! Uhibbukifillah.
Ni diorang punya ig :fiza_humai and zakiwaki_ 


Oppsss... tiba-tiba pulak  promote diorang punya ig hahahah....

[ Benda biasa berlaku kepada remaja-remaja yang ada BFF tukan? So my story is normal... Ana pun tak kisah. Tapi tertimbul perasaan cemburu pulak...hehehe ]





Btw ana bermaksud saya dalam bahasa arab tau. You all know right? Ana sekolah agama, so kitorang guna ni kat sekolah.

Oklah, thanks kepada sesiapa yang baca cerita deskmate ana nih. Wait for the next update guys, Bye!!!

Friday, 14 September 2018

What happened on 14 September

Assalamualaikum,

Today, I don't have anything to do. Just what makes me write this blog today because my English teacher has given homework to my classmates to tell about our activities that we have done today in the blog. Anyone who has no blog, they can tell their story on Instagram story, Facebook or Whatsapp status.


So, today I have a fitness test with my five of my classmates. I am really tired. Well, I forgot to practise. After we've done the fitness test, we have classes with my English teachers. This time my English teacher gave me an assignment to tell a story for today at my blog. So, yeah actually I'm a bit lazy to open my blog but because of this task, I need to do it as well. Whatever. After English subject time  has finish. I went to the canteen to rest and eat before the science class began. But unfortunately,  Muallim Razimah is absent. So we learned Tafsir with Muallim Hazim, but many students have slept. What to do? all my classes are sleepy. After the subject of Tafsir, it's the subject of the Malay language. Suddenly, I fell asleep. Last night I was sleeping at 4 o'clock. I was very sleepy, and then we go to prayer , eat and listen to the talk during PB [banat program]. During the mentoring, the bkp [ Badan Kepimpinan Pelajar ] has been planning a program for all students. The activity was a bit fun. We need to make short film about our teachers. The title is 'love my teacher' or 'sayangi murobbiku'. I'm really excited. We make the short film together. I'm really happy because my classmates have worked together very well. So that's the only activity that I've done today.  When I'm back home, I want to do my homework. I am very tired today. I have a lot of homework. . See you later. Wait for the next update, Bye!